Angstige Patiënten
tandartspraktijk Hoofddorp

Angst voor een tandarts

Angst voor een tandarts is een bekend en veel voorkomend probleem. De vraag is hoe ermee om te gaan. Tegenwoordig begrijpt iedereen al dat een goede tandgezondheid de algehele gezondheid van het lichaam en het esthetische uiterlijk beïnvloedt. De mond is de toegangspoort tot het hele lichaam en gezond tandvlees en tanden zijn een maatstaf voor een goede gezondheid en algemeen welzijn.
Allereerst kunt U bellen voor een kennismakingsgesprek met de tandarts. Tijdens deze gesprek kan de patiënt op een ontspannen manier kennis maken met de tandarts en de praktijk. Als er een klik is tussen patiënt en tandarts, dan kan de patiënt een controle afspraak maken. Tijdens de controle zal de tandarts het gebit onderzoeken, daarbij zal de tandarts ook röntgenfoto’s maken (deze foto’s zijn als het ware de derde oog van een tandarts) en een medische anamnese afnemen (dit is een medische vragenlijst die als doel heeft om de tandarts te informeren over de medische gezondheid van de patiënt). De tandarts zal vervolgens een behandelplan opstellen (indien nodig). Elk stap die de tandarts neemt zal uitvoerig met de patiënt besproken worden en met instemming van de patiënt plaatsvinden.

X

wat te doen tegen angst tandarts

Allereerst kunt U bellen voor een kennismakingsgesprek met de tandarts. Tijdens deze gesprek kan de patiënt op een ontspannen manier kennis maken met de tandarts en de praktijk. Als er een klik is tussen patiënt en tandarts, dan kan de patiënt een controle afspraak maken

  • Ga naar de tandarts op een minder druk moment van de dag 25% 25%
  • Breng ruisonderdrukkende koptelefoons of oordopjes met muziek mee om u te helpen ontspannen 50% 50%
  • Vraag een vriend om tijdens uw afspraak met u mee te gaan 75% 75%
  • Oefen diepe ademhaling of een andere meditatietechniek om u te helpen ontspannen 100% 100%